top of page

Kunst&Ambacht: Jurre Huitema

Op een heel warm en zonnig ochtend in september ging ik bij Jurre op bezoek. Jurre wou graag zijn woon/werk ruimte mooi op beeld vastleggen. Ik snap heel goed waarom.

Jurre Huitema

Jurre is een beeldend kunstenaar en docent Kunst in Museum Dr8888 en in Het Fries Museum. Hij is met veel kunstzinnige dingen bezig zoals bijvoorbeeld het project RAAMH waar ik zelf als fotograaf aan mee werk.


In zijn appartement op een van de hoogste verdiepingen in een flatgebouw in Leeuwarden merk je meteen hoe veel aandacht Jurre besteedt aan details en vormgeving. Een aantal meubelstukken heeft hij zelf ontworpen en gemaakt tijdens zijn studie. Hij verzamelt kunstboeken en kunstwerken, maar legt zichzelf daarbij wel bepaalde regels op. In zijn kunstcollectie mag hij bijvoorbeeld niet meer dan 10 werken hebben. Daardoor krijgt zijn zoek- en aankoopproces van nieuwe kunstwerken nog meer aandacht en meer waarde.


Jurre is iemand die indruk maakt en die je niet snel vergeet. Hij vindt het heel leuk om voor het publiek te staan en iets te presenteren. Ook vindt hij een fair trade samenwerking belangrijk en geeft graag persoonlijke aandacht.

 

In de serie Kunst&Ambacht bezoek ik inspirerende mensen die op een of andere manier bezig zijn met kunst of ambacht. Ik maak foto's en voer een klein gesprek met deze mensen om ze beter te leren kennen.


Lees meer:Kunst&Ambacht | Mitica Pamfilie


Recent Posts

See All

Self

Bình luận


bottom of page