top of page

In 2018 mocht ik met mijn serie “Dichterbij” exposeren tijdens het FryslanPhoto festival onder het thema "Wie ben ik".

Lees meer over mij en dit serie hier onder.

gnietklaar
Natalia Balanina
Rusland is haar thuisland maar sinds 2010 noemt ze Leeuwarden haar homebase. Hier in Nederland voelt Natalia zich vrij om te zijn wie ze wil zijn. Als mens en als fotograaf.

Ondanks dat hernieuwde vrijheidsgevoel, is taal soms een beperking voor Natalia. Hierdoor kan ze naar eigen zeggen wel eens gesloten overkomen. Maar wil ze zichzelf eigenlijk wel blootgeven? En durft ze dat? Deze tweestrijd zie je terug in de fotoserie ‘Dichterbij’, waarin ze speelt met hoog contrast. “Voor deze serie moest ik echt in mijzelf graven. Uiteindelijk kon ik niet anders dan mezelf toch laten zien.” Haar zoektocht resulteert in een serie mysterieuze foto’s, waarbij je als kijker zelf mag invullen wat je ziet. De serie 'Dichterbij' was geëxposeerd tijdens het FryslanPhoto festival onder de thema "Wie ben ik".

Natalia’s fascinatie voor fotografie is er altijd al geweest. Ze gelooft dat je als fotograaf het meeste leert in het proces van oefenen en proberen van veel nieuwe dingen. Op deze manier, en geïnspireerd door het werk van andere fotografen en kunstenaars, is ze haar eigen stijl aan het ontwikkelen.
 

bottom of page