top of page

Kunst & Ambacht: Mitica Pamfilie


Sinds de zomer van 2018 ben ik een blije huurder van een atelier in de Haniahof - een monumentaal pand in de binnenstad van Leeuwarden. Het is een hele mooie historische locatie waar meerdere kunstenaars hun ateliers hebben. Als fotograaf en kunstenaar wil je er bij horen.


Mitica Pamfilie, oorspronkelijk uit Roemenië is een van de Haniakunstenaars. Hij mag sinds een jaar of 30 terug de Hania ook zijn thuis noemen. Dus als je in dit pand bent, voor welke reden dan ook, kom je zeer waarschijnlijk Mitica tegen.Ik ben er meestal doordeweeks maar ook soms in het weekend en bijna elke keer kom ik Mitica tegen in de gang of in de binnentuin. "Hoi Mitica! Hoe gaat het?" zeg ik dan.


Mitica is er altijd en hij is altijd ergens mee bezig - om iets te creëren, repareren, uitzoeken, iets maken of in elkaar te zetten. Want ja, Mitica heeft in de Hania ook zijn (geheime) atelier, niemand mag weten waar die is maar iedereen weet dat het een bijzondere plek is...Toen Mitica zich afgelopen zomer aan het voorbereiden was voor zijn expositie, kregen Hanneke Fonteijn en ik een hele exclusieve mogelijkheid om in zijn atelier te kijken. Ik mocht zelfs een paar foto's maken. Wat een eer, en een lust voor het fotografische oog!


Mitica is een kunstenaar en verzamelaar en hij zit vol bijzondere verhalen. Je kunt uren met hem over van alles praten.


Zijn expositie was afgelopen juli in de Kunstruimte H47. Ik mocht toen een sfeerreportage maken die je hier kunt terugzien.


Veel succes en geluk, Mitica!Recent Posts

See All

Comments


bottom of page